Cukormókusok a tv-ben.

Facebook
Twitter
Email

Az igazság az, hogy a cukormókusok nem nagyon jelennek meg televíziós adásokban. Egyrészt azért, mert nem mindenki válassza őket „házi kedvencnek” másrészt azért mert nem tudnak mindent róluk, hogy akár egy teljes fél-egy órás műsor készüljön a cukormókusokról. De azért pár helyen bizony feltűnnek, s ez is tökéletes, hogy szemléltetni lehessen milyenek is a „házi”, vagy vadonban élő cukormókusok. Kerestünk egy pár videót pusztán az érdekesség kedvéért.

Dr. Pol állatklinikája.

Valószínű Dr. Pol nem kell mindenkinek bemutatni. Hatalmas szakértelemmel bánik bármilyen állattal, és persze a NatGeo-n is helyett kapott egy műsorral. Itt a tehenektől, kezdve a kutyákon, macskákon át minden féle állat megfordul megannyi problémával, bajjal, betegséggel. Volt egy rész a műsorban mikor az egyik gazdi cukormókusokkal állított be Dr. Pol-hoz. Nem igazán volt beteg, inkább egy kis felülvizsgálatra érkeztek. Érdemes megfigyelni, hogy milyen fürgék, és mit össze nem bohóckodnak. Ez a cukormókus nagyon kezes volt, nem csípett, nem szuszogott, csak szaladgált mintha puskából lőtték volna ki.

Nat Geo Wild – a siklórepülés természetes mesterei.

Alapvetően is egy igazán különleges állat a cukormókus, de ami még érdekesebbé teszi őket az az, hogy akár 50 métert is képesek siklani a levegőben. Az evolúciójuk alatt fejlődött ki ezen képességük, és a gyors mozgás mellé ezzel a képességükkel gyorsan tudnak menekülni is a vadonban. Nyilván házi kedvencként kevésbé kell a menekülés, de a vadonban, kígyóktól és egyéb ragadozóktól gyorsan meg tudnak lépni. Érdemes megfigyelni a videón, hogy a cukormókus még ugrás előtt „felméri” a lehetőségeit, és siklás közben nagyon jól tud navigálni is. Leérkezését követően pedig a gyorsaságának köszönhetően azonnal megpróbál meglépni a stáb elől.

Érdemes keresgélni a neten, mert bár magyar nyelvű videók nincsenek, de több idegennyelvű videót is meg lehet érteni, hiszen elég egyértelműek ezen videók is.